radu pădurean photography

în vizită la Pădureni

Posted in press by radupadurean on 31 October 2010

Știu bine că în titlu scrie “event photography”, însă, deși inițial nu s-ar zice, practic și fotografiile pe care le voi posta mai jos au legătură cu un eveniment.

Să încep cu începutul. În data de 25 septembrie în România a avut loc o acțiune națională de ecologizare în cadrul campaniei Let’s do it Romania, campanie la care au participat zeci de mii de persoane (voluntare!) și au adunat tone întregi de gunoaie din toate colțurile țării. La fel s-a întâmplat și la Cluj, însă, după cum puteți vedea mai jos, lucrurile nu s-au încheiat în acea zi. Din păcate primăriile și firmele de salubritate responsabile cu adunatul sacilor de gunoaie de pe marginea drumului ori au uitat, ori s-au gândit că nu e nicio grabă să finalizeze curățenia. Astfel, la aproape o lună după marea curățenie, în data de 19 octombrie, pe drumul către satul Pădureni (aparținător comunei Chinteni) se puteau vedea mai multe grămezi cu zeci de saci plini de gunoaie. Acest fapt a fost semnalat redacției Monitorul de Cluj de către un domn Pop, care s-a și oferit să mă ducă până acolo pentru a putea să fotografiez sacii de pe marginea drumului. Dl Pop locuiește în Cluj-Napoca, însă casa părintească e la Feiurdeni (un sat dincolo de Pădureni), așa că dânsul parcurge drumul respectiv foarte des.

Deoarece pentru a putea vedea gunoaiele trebuie și parcurs drumul până acolo, o altă problemă semnalată a fost cea a stării în care se află drumul. Astfel, deși drumul până la Pădureni are porțiuni asfaltate, chiar și acolo mai degrabă gropile sunt întrerupte de câte o fâșie de asfalt și nu invers. Din câte îmi spunea dl Pop, autoritățile susțin că acel drum este asfaltat și că problema o constituie plombele care nu țin. Vă las pe voi să vă dați cu părerea.

În încheiere nu pot să mai spun decât că sper ca această situație să se remedieze și că pădurenii vor avea parte de un drum de acces ca lumea. Ar fi păcat să nu se facă nimic deoarece este o zonă cu adevărat frumoasă și este chiar aproape de Cluj-Napoca.

Fotografii realizate pentru Monitorul de Cluj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: