radu pădurean photography

Retrospectivă 2010 – evacuarea țiganilor de pe str. Coastei

Posted in press by radupadurean on 2 January 2011

Deși de multă vreme se vorbea de mutarea familiilor de țigani care locuiau în locuințe improvizate pe strada Coastei, mai mult sau mai puțin legal, după caz, puțini s-ar fi așteptat ca această mutare (dintr-o zonă relativ centrală la periferia orașului) să aibă loc cu o săptămână înainte de Crăciun, mai exact în 17 decembrie, la doar 3 zile după hotărârea Consiliului Local.

Astfel, în 16 decembrie, locatarii de pe Coastei, abia înștiințați de mutare, nu își puteau închipui că peste câteva zile locuințele lor nu vor mai exista. Au chemat presa, în fața căreia au încercat să justifice prezența lor pe acel teren și motivele pentru care nu pot fi mutați.

 

O zi mai târziu, în data de 17, la 7 dimineața, poliția locală din Cluj a intrat pe strada Coastei, începând munca de convingere. Pe lângă convingerea țiganilor care trebuiau mutați, autoritățile au avut de furcă și cu reprezentații acestora, printre care se afla, pare-se, chiar și un secretar de stat. Două-trei ore mai târziu, după prezentarea contractelor pentru noile locuințe, lucrurile au început să se miște. Câteva camioane și un tractor cu remorcă au intrat pe stradă, iar familiile au început să le încarce, pe rând, cu tot ce aveau prin case, de la mobilă la mașini de spălat rufe și de la televizoare lcd și computere la căței și pisici.

 

Mai multe informații despre evacuarea și mutarea țiganilor puteți citi pe site-ul Monitorul de Cluj.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: